نوشته شده توسط : shbi

بازتاب مثبت مذاکرات ژنو

 

 

هر چند عدم اطلاع‌رسانی درخصوص جزئیات مذاکرات هسته‌ای باعث شد تا توجه تحلیلگران سیاسی و رسانه‌ها معطوف به گمانه‌زنی درخصوص توافقات احتمالی و همچنین بسته پیشنهادی تهران در گفت‌وگوهای صورت‌گرفته باشد. در این ارتباط محمدجواد ظریف اعلام كرد: مذاکرات ژنو مفید و سازنده بود. توافق هم کردیم که بحث‌ها محرمانه بماند. محرمانه ماندن مذاکرات به معنای واهمه داشتن از افشای محتوای آن نیست. اطمینان داشته باشید که هیچ نگرانی در مورد اعلام عمومی آنچه در مذاکرات طرح شد نداریم، اما هدف ما از این مذاکرات رسیدن به تفاهم است و نه بهره‌برداری‌های زودگذر تبلیغاتی. ازسوي ديگر، یک مقام عالی‌رتبه دولت آمریکا گفت که واشنگتن به دنبال دور جدید مذاکرات دلگرم‌کننده با ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش در حال سبک و سنگین کردن پیشنهادی برای کاهش فشار تحریم‌ها به تهران از طریق پیشنهاد دادن دسترسی ایران به میلیاردها دلار درآمدی است که مسدود شده است؛ به شرطی که دولت ایران گام‌های مشخصی را برای کاهش برنامه هسته‌ای‌اش بردارد.
واشنگتن به دنبال آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران 
دنیای‌اقتصاد- پایان مثبت و امیدبخش مذاکرات دو روزه ژنو که همزمان با موافقت کنگره برای آغاز به کار دولت آمریکا بود، موقعیت دولت آمریکا را برای اتخاذ تصمیمات گام به گام در خصوص برداشتن تحریم‌ها در وضعیت دشواری قرار داده است. در واقع یکی از مشکلاتی که در محافل رسانه‌ای و سیاسی آمریکا بارها به آن اشاره شده، این است که در چه مقطعی از توافق با ایران باید با کاهش تحریم‌ها به گام‌های عملی ایران پاسخ داد و اگر ایران گام‌های لازم برای رفع آنچه غربی‌ها به آن نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران می‌گویند، بردارد، آمریکا در برابر این گام‌های ایران باید چگونه عمل کند. 
در همین خصوص یک مقام عالی‌رتبه دولت آمریکا گفت که واشنگتن به دنبال دور جدید مذاکرات دلگرم‌کننده با ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش در حال سبک و سنگین کردن پیشنهادی برای کاهش فشار تحریم‌ها به تهران از طریق پیشنهاد دادن دسترسی ایران به میلیاردها دلار درآمدی است که مسدود شده است به شرطی که دولت ایران گام‌های مشخصی را برای کاهش برنامه هسته‌ای‌اش اتخاذ کند. 
به گزارش «ایسنا»، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از این مقام عالی‌رتبه آمریکایی نوشت: چنین طرحی که بر اساس آن آمریکا می‌تواند به تدریج دارایی‌های ایران در خارج را از حالت مسدود خارج کند دارای ریسک‌های سیاسی و دیپلماتیک لغو تحریم‌ها که می‌تواند توسط ائتلاف متنوعی از کشورها بر سر آن توافق حاصل کند، نیست. این اقدام علاوه بر آن به باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا انعطاف‌پذیری می‌دهد تا به پیشنهادهای ایران که در جریان مذاکرات ارائه خواهد شد واکنش نشان دهد، بدون اینکه رژیم تحریم‌های جهانی را که این کشور سال‌ها برای اعمال آن تلاش کرده بود، متزلزل کند. 
در همین ارتباط و طبق گزارش بلومبرگ، ۵۰ میلیارد دلار از پول ایران در بانک‌های سراسر جهان مسدود شده‌ که این اقدام به خاطر تلاش‌های کاخ سفید و وزارت خزانه‌داری آمریکا است. چند مقام دولتی آمریکا به جفری گلدبرگ، خبرنگار بلومبرگ گفته‌اند‌ که آماده‌اند به مذاکره‌کننده‌های ایرانی که در حال حاضر در ژنو هستند پیشنهاد دسترسی به دست‌کم بخشی از این پول را در ازای دریافت امتیازاتی از برنامه هسته‌ای ایران بدهند.این ایده برای اولین بار از زبان مارک دابوویتز، یکی از کارشناسان تحریم‌های ایران در بنیاد دفاع از دموکراسی ـ از اندیشکده‌های تندرو آمریکایی ـ گفته شده است. دابوویتز که مدیر اجرایی این اندیشکده تندرو هم هست اولین بار این ایده را در یک محفل خصوصی در هفته گذشته پیشنهاد داده بود؛ از آن زمان به بعد، این ایده به وزارت خارجه، وزارت خزانه‌داری و کاخ سفید نفوذ کرده است. 
همچنین ری تکیه کارشناس روابط خارجی آمریکا در این زمینه اظهار كرد: کاخ سفید می‌تواند از چشم‌انداز اعمال تحریم‌های بیشتر به عنوان ابزاری در مذاکرات استفاده کند. به گفته وی ایرانیان همواره یک اهرم در مذاکرات دارند و آن متوقف نکردن غنی سازی است. پس آمریکا نیز باید اهرم خودش را داشته باشد. 
اما به گزارش نیویورک تایمز این مقام آمریکایی گفت که این طرح هنوز در کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا تحت مناظره قرار دارد و ادامه داد: اگرچه مذاکرات ژنو که روز سه‌شنبه و چهارشنبه انجام شد دستاوردی به همراه نداشت، ولی مقامات ایرانی صادق‌تر از مذاکرات دیپلماتیک گذشته بودند مخصوصا در مذاکرات مستقیم بین دیپلمات‌های ایرانی و وندی شرمن نماینده آمریکا. 
این مقام آمریکایی گفت که اکنون اگرچه دولت آمریکا با حسابگری پیچیده‌ای درباره آینده تحریم‌ها روبه‌رو است، سعی می‌کند سنا را بر آن دارد که رای‌گیری درباره یک طرح جدید برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت ایران را تا دور بعدی مذاکرات در ۷ نوامبر به تاخیر بیندازد. وی گفت که این کار ممکن است دشوار باشد، زیرا ایران قول تعلیق غنی‌سازی اورانیوم را نداده است و حداقل به طور علنی طرحی را برای برچیدن تاسیساتش ارائه نکرده است. 
در این خصوص نیویورک تایمز گزارش داد که با این وجود لحن جدید و مثبت مذاکرات باعث شده است تفکر جدیدی در واشنگتن درباره چگونگی کاهش فشارها به تهران، البته نه بلافاصله و به صورت تدریجی به وجود آید، به شرط اینکه ایران واقعا مصالحه کند.



:: برچسب‌ها: بازتاب مثبت مذاکرات ژنو ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

 

تقویت صنعت گردشگری مهمترین محور توسعه کیش

  اکبر ترکان مشاور رئيس جمهور و دبير مرکز مناطق آزاد کشور گفت:جذب گردشگران مهمترين محور توسعه منطقه آزاد کيش است و اين جزيره به عنوان الگوي ايران يک هزار و چهارصد و چهار مطرح خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش،  اکبر ترکان در مراسم جشن عيد قربان که نیمروز چهارشنبه 24 مهر درپردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد با اشاره به اهمیت توسعه صنعت گردشگری دررونق اقتصادی منطقه آزاد کیش، بر  توسعه زیر ساخت های ضروری  در جهت  رفاه بیشترساکنان و گردشگران کیش  تاکید کرد.

وی درخصوص تامين آب و برق جزيره کيش گفت: با تاسيس يک شرکت آب و برق ديگر در کيش، توليد آب و برق از انحصار شرکت فعلي خارج مي شود و رقابت ميان اين دو شرکت ، موجب ارائه خدمات بهتري به شهروندان خواهد شد.

همچنین علی اصغرمونسان مدير عامل سازمان منطقه آزاد کيش در این مراسم با تبریک اعیاد غدیر و قربان به دانشجویان ورودي سال تحصيلي جديد و با اشاره به فعاليت دانشگاه هاي معتبر کشور در کيش گفت:اين سازمان در زمينه جذب دانشجويان خارجي با دانشگاه هاي کيش همکاري مي کند.

علی اصغرمونسان تاکید کرد: تعامل مناسب سازمان منطقه آزاد با شعب بین المللی دانشگاههای معتبر کشور در جزیره کیش و فراهم شدن زمینه تحصیل دانشجویان خارجی در این جزیره  علاوه بر تبادل علمي با ساير کشورها ، اقتصاد جزيره کيش را  پوياتر خواهد کرد.

رضا روستا آزاد رئيس دانشگاه صنعتي شريف  نيز در اين مراسم گفت:تحقيقات صنعتي اين دانشگاه در حال حاضر در قالب خدمات علمي و صنعتي و فن آوري هاي نوين ارائه مي شود که از اين نظر در رتبه نخست دانشگاه هاي کشور قرار دارد.



:: برچسب‌ها: تقویت صنعت گردشگری مهمترین محور توسعه کیش ,
:: بازدید از این مطلب : 224
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

 

صدور بیش از دو هزار و یکصد  مجوزفعالیت اقتصادی در کیش

بیش از دو هزارو یکصد مجوز فعالیت اقتصادی در شش ماه نخست امسال در کیش صادر شده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری این سازمان در شش ماه نخست امسال دوهزار و 177 مجوز فعالیت اقتصادی صادر کرده است.

بر اساس این گزارش 381  مجوز ثبت شرکت وپانصدو سی و شش  کارت بازرگانی نیز برای فعالان اقتصادی صادر شده است.

لازم به ذکر است برای شروع هرگونه فعالیت اقتصادی و بازرگانی در منطقه آزاد کیش، دریافت مجوز فعالیت اقتصادی از طریق مدیریت بازرگانی سازمان منطقه آزاد کیش الزامی است.

مجوز فعالیت اقتصادی به صورت یک ساله و پرداخت عوارض مربوطه برحسب نوع کاربری صادرمی شود.

کارت بازرگانی نیز متناسب با مجوزفعالیت اقتصادی برای متقاضیان صادر می شود.

یکی از سیاست های راهبردی توسعه منطقه ،گسترش خدمات تجاری و بازرگانی است و صدور بیش از دوهزار و یکصد مجوز فعالیت اقتصادی در شش ماهه نخست امسال  نشانه موفقیت نهادهای سیاست گذارو اجرایی در جذب سرمایه گذاری و رونق فعالیت های اقتصادی و تداوم حضورسرمایه گذاران در این جزیره است.

گفتنی است جزیره کیش در مسیر رفت و آمد مهم ترین راه های تجارت بین المللی دریایی در خلیج فارس و در مرکز بزرگترین بازار منطقه واقع شده و ازاین نظر سرمایه گذاری در کیش برای انتقال کالا وخدمات به مناطق مختلف حوزه خلیج فارس از توجیه مناسبی برخوردار است.

علاوه بر این وجود امکانات مناسب سخت افزاری و نرم افزاری ، توسعه تجارت و خدمات مالی در سطح منطقه زمینه را برای توسعه فعالیت های بازرگانی فراهم کرده است.

وجود بازارهای مدرن تجاری و خدماتی، بندرگاه ،موقعیت استراتژیک کیش (نزدیکی و دسترسی سهل به بازارهای تولید ومصرف ) تمهید بسترمناسب قانونی و ظرفیت سازی های انجام شده برای ایجاد و گسترش نهادهای پولی و مالی و همچنین بورس کالا و خدمات، ظرفیت قابل توجهی را در زمینه فعالیت های تجاری و اقتصادی در منطقه ایجاد کرده است.

جزیره کیش با 92 کیلومتر مربع در 18 کیلومتری کرانه جنوبی کشورمان قراردارد.



:: برچسب‌ها: صدور بیش از دو هزار و یکصد مجوزفعالیت اقتصادی در کیش ,
:: بازدید از این مطلب : 226
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi
 

برج خلیفه دبی

برج خلیفه دبی

برج خلیفه دبی که صد و شصت طبقه و هشتصد و بیست و هشت متر ارتفاع دارد آسمان خراشی است که در خیابان شیخ زاید شهر دبی واقع شده است.و بلندترین برج ساخت بشر است.این برج در سال 2010 افتتاح گردید.دارای بخشهای مسکونی،اداری،تفریح و تجاری نیز می باشد و قسمتی از آن نیز هتل است.نمای این برج به شکل گل صحرایی نیز طراحی شده است.این طراحی سسب شده که در بالاترین نقطه برج نیروی وارد شده از باد مهار گردد.و هر واحد دارای طراحی منحصر به فرد است.



:: برچسب‌ها: برج خليفه دبي ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

هتل سوفیتل دوبی جمیرا بیچ دبی

 

هتل سوفیتل دوبی جمیرا بیچ دبی

هتل سوفیتل دوبی جمیرا بیچ دبی

هتل سوفیتل دوبی جمیرا بیچ دبیپنج ستاره سوفیتل در ساحل جمیرا و در شهر جدید دوبی واقع شده است. این هتل تنها یک کیلومتر تا تفریحگاه ساحلی فاصله دارد و رو به دریای خلیج فارس است.دارای رستورانهای خوب، سونا و امکانات ورزشی مدرن است. اتاقهای بزرگ هتل مجهز به تلویزیون LCD ،اثاثیه ، بالکن  اختصاصی و حمام با دوش جدا نیز است.. پارکینگ رایگان در دسترس میهمانان است.



:: برچسب‌ها: هتل سوفیتل دوبی جمیرا بیچ دبی ,
:: بازدید از این مطلب : 301
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi
 

پارک دلفینها کیش

 

این پارک تفریحی با مساحت صد هکتار در جنوب شرق کیش واقع شده است.این پارک دارای گیاهان گوناگون و باغ پرندگان است و تنها دلفیناریوم ایران نیز هست.همچنین دارای پستانداران دریایی از قبیل شیر دریایی شمالی،شیر دریایی جنوبی،پنگوئن،گراز دریایی و گربه دریایی که در کل بیست و یک نوع پستاندار که در فضای آب هزار و هشتصد متر مکعب نگهداری میشوند. پارک این مجموعه تفریحی دارای صد نوع گیاه از قبیل بنجامین های بزرگ،اوکالیپتوس،شيشه شور، تكوما،كهور، گل ختمى،آكاسيا، مورد، سياه نوفيلد،كند كارپوس، جونيا پروس،درختان لور و بیست و پنج نوع کاکتوس و دیگر گیاهان است.علاقه مندان به وسیله ی اتوبوس قطاری ابتدا از پارک پرندگان و بعد از دلفیناریوم بازدید می کنند.



:: برچسب‌ها: پارک دلفینها کیش ,
:: بازدید از این مطلب : 224
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi
 

هتل مارتی ریزورت دیلوکس مارماریس ترکیه

هتل مارتی ریزورت دیلوکس مارماریس ترکیه


هتل مارتی ریزورت دیلوکس مارماریس ترکیه برای میهمانان خود امکانات ویژه ای را در نظر گرفته است. از امکانات این هتل می توان به سونا , مرکز سلامت و آبگرم ,ماساژ , استخر روباز , شیرجه, حمام ترکی اشاره کرد که آرامش خوبی را به شما می دهد. همچنین افرادی که کودک دارند می توانند کودکان خود را به مکانهای مانند سرویس نگهداری کودکان,اتاق بازیهای کامپیوتری , زمین بازی کودکان بفرستند.همچنین دارای مکانهای ورزشی از قبیل بیلیارد - پینگ پنگ - تنیس - مرکز بدنسازی -بازی دارت نیز است.دارای  اتاق های  مخصوص معلولین در این هتل وجود دارد.



:: برچسب‌ها: هتل مارتی ریزورت دیلوکس مارماریس ترکیه ,
:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

 

 
 

هتل ریکسوس لارس آنتالیا ترکیه

هتل مجلل ریکسوس لارس ، در ساحل منطقه شهر لارا قرار گرفته است . این هتل دارای بزرگترین استخر روباز با امکانات لوکس و مدرن است. ، این هتل برای تور ترکیه مهر92 فرودگاه آنتالیا فقط هشت کیلومتر فاصله دارد.اتاق های هتل رو به باغ و دریا هستند و شامل امکاناتی نظیر استخر آب گرم ، سالن ورزشی ،تلویزیون ،سرویس رایگان اینترنت در اماکن عمومی ،حمام ، و مرکز زیبایی اندام است.. همچنین میهمانان هتل میتوانند در ورزش هایی مانند اسب سواری و غواصی فعالیت کنند.هتل ریکسوس پنج کیلومتر از شهر لارا و یک کیلومتر با مرکز خرید شهر فاصله دارد.


هتل ریکسوس لارس آنتالیا ترکیه

هتل ریکسوس لارس آنتالیا ترکیه



:: برچسب‌ها: تور ترکیه مهر 92 ,
:: بازدید از این مطلب : 291
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 14 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

تاکید دکتر نجفی بر استفاده از فضای مجازی در توسعه گردشگری

تاکید دکتر نجفی بر استفاده از فضای مجازی در توسعه گردشگری
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، با اشاره به اینکه حضور در فضای مجازی برای صنعت گردشگری می‌تواند آثار و نتایج مطلوبی به دنبال داشته باشد بر ضرورت استفاده از فضای مجازی برای توسعه و پیشبرد صنعت گردشگری و برنامه‌های این بخش تاکید کرد. 

 

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور، دکتر محمدعلی نجفی پیش از ظهر امروز در همایش "گردشگری، اکوتوریسم آبی و تلاش برای حفاظت از آن" که در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد افزود: استفاده از ظرفیت دنیای مجازی می تواند به توسعه گردشگری و رشد و گسترش این صنعت در کشور از طرق مختلف  ازجمله معرفی جاذبه‌های گردشگری و نیز اماکن تاریخی و فرهنگی و همچنین موزه‌های کشور به  گردشگران داخلی و خارجی کمک کند. 

وی با اشاره به این که امروزه استفاده از فضای مجازی و ورود به دنیای مجازی یک ضرورت به حساب می‌آید اضافه کرد: در همین رابطه مجمع مشاوران مجازی با 1500 عضو به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد که این اقدام می‌تواند زمینه‌های بهره‌گیری هر چه بیشتر از نظرات مشاوران و متخصصان را فراهم کند. 

دکتر نجفی همچنین با اشاره به صحبت‌های دکتر جلالی استاد دانشگاه که در این همایش در خصوص نقش دنیای مجازی در توسعه گردشگری و نیز برنامه‌های خود در این خصوص صحبت کرد ، گفت: از پیشنهادات و برنامه‌های آقای دکتر جلالی در این خصوص استفاده خواهیم کرد و از وی درخواست می‌کنم تا پایان سال‌جاری بر اساس برنامه‌ای که آماده کرده است با استفاده از فضای مجازی بتواند به توسعه و تقویت صنعت گردشگری کمک کند. 

وی همچنین با اشاره به حضور شورایاران در این همایش یادآور شد: به اعتقاد من در کنار استفاده از فضای مجازی باید از ظرفیت NGOها و تشکل‌های مردم نهاد و نیز شورایاران استفاده کرد و با تکیه بر ظرفیت شورایاران تهران را از ترمینال گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل کنیم. 

وی با قدردانی از همکاری‌های شهرداری تهران در خصوص برگزاری هفته گردشگری اظهار امیدواری کرد: این همکاریها در آینده نیز تداوم یافته و باعث شود که تهران به عنوان پایتخت ایران اسلامی به گردشگران داخلی و خارجی بیش از پیش معرفی شود.

دکتر نجفی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر توجه به جنبه‌های علمی و فرهنگی گردشگری یادآور شد: این همایش که در هفته گردشگری برگزار می‌شود باعث شد که شکل برنامه‌های هفته گردشگری از حالت برنامه‌های صرفا تبلیغاتی خارج و به جنبه‌های علمی و فرهنگی صنعت گردشگری نیز توجه شود که برگزاری کارگاه‌های آموزشی نشان‌دهنده توجه به ابعاد علمی و فرهنگی گردشگری است. 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه با تشریح رویکردهای جدید سازمان در حوزه گردشگری ادامه داد : نباید در سخنرانی‌های خود تنها به داشته‌ها و ظرفیت‌های گردشگری کشور اشاره کنیم بلکه اشاره به این ظرفیت‌ها باید همراه با ارائه برنامه و راهکارهای مناسب باشد. 

وی در ادامه گفت: خوشبختانه ما کشوری داریم که از نظر میراث‌فرهنگی و نیز اماکن تاریخی و همچنین جاذبه‌های طبیعی بسیار غنی هستیم و  امروز آنچه را که در اختیار داریم میراثی است که از گذشتگان‌مان برای ما به یادگار مانده است ، بنابراین باید از این میراث ارزشمند و نیز امکانات موجود به نحو مطلوب استفاده کنیم.

معاون رئیس جمهور همچنین گفت: توجه به رویکرد علمی و فرهنگی حوزه گردشگری منافاتی با قبول کردن ارزش‌های اقتصادی این حوزه ندارد بلکه ارزش‌های اقتصادی این بخش زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که همراه با نگاه علمی و فرهنگی باشد. 

وی افزود: توجه به ابعاد علمی و فرهنگی صنعت گردشگری حتی در مراسم تجلیل از فعالان حوزه طبیعت‌گردی ملموس است.

وی در ادامه صحبت‌های خود با بیان این که سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، یک سازمان فرابخشی یا میان بخشی است افزود: به طور حتم این سازمان به تنهایی نمی‌تواند تمامی برنامه‌های مرتبط با حوزه گردشگری را اجرا کند از این‌رو بر اساس یک برنامه‌ریزی جدید در سازمان میراث فرهنگی در صدد هستیم که با توجه به علاقه‌مندی مجموعه نهادهای دولتی و شخص رئیس‌جمهور به حوزه گردشگری یک تقسیم کار بین این سازمان و دیگر نهادهای دولتی انجام شود. 

دکتر نجفی خاطرنشان کرد: در همین زمینه کمیته‌هایی مشترک با دستگاه‌های دولتی مانند وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات تشکیل داده و در آینده‌ای نزدیک نیز کمیته‌ای مشترک بین این سازمان و سازمان حفاظت محیط‌ زیست تشکیل خواهیم داد. 

وی افزود: در کنار تقسیم کار بین سازمان میراث‌فرهنگی و دیگر نهادهای دولتی همچنین در حال برنامه‌ریزی برای تقسیم کار بین سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بخش خصوصی و NGOها هستیم. 

وی اضافه کرد: با توجه به علاقه‌مندی و تاکید دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور به حوزه گردشگری به نظر می‌رسد در تقسیم کار بین سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و دیگر نهادهای دولتی مشکلی نخواهیم داشت. 

معاون رئیس جمهور افزود: در خصوص تقسیم کار بین این سازمان و بخش خصوصی و NGOها نیز باید بگویم سیاست کلی سازمان این است که فعالیت‌ها باید به بخش خصوصی واگذار شود که البته در آن‌طرف نیز امیدوارم ظرفیت کافی در بخش خصوصی و NGOها ایجاد شود. 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه ما خود را در  سازمان میراث‌فرهنگی خدمتگزار بخش خصوصی و NGOها می‌دانیم یادآور شد: باید کارها را به بخش خصوصی واگذار کرد و سازمان میراث‌فرهنگی به وظیفه نظارتی خود بپردازد. 

دکتر نجفی در پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه باید از تمامی ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری کشور استفاده شود خاطرنشان کرد: امیدوار هستم سال آینده در هفته گردشگری بتوانیم درباره دستاوردهای یک‌ساله سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، اخبار خوشایندی را برای شما بازگو کنیم.

گفتنی است در پایان صحبت‌های دکتر محمدعلی نجفی از 13 نفر از فعالان حوزه طبیعت‌گردی با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تجلیل به‌عمل آمد. 

در پایان این همایش همچنین تفاهم‌نامه معاونت گردشگری با فدراسیون همگانی گردشگری ورزشی منعقد شد.

 


:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

ديپلماسي گردشگري

 دکتر محمدعلی نجفی- اغلب وقتی از گردشگری در ایران سخن می رود، توجه ها معطوف به امکانات و خدمات حاشیه ای، همچون وسیله نقلیه، جای خواب، غذا و سرگرمی است.بسیاری اینها را به مثابه مسأله اصلی گردشگری می پندارند و تنها از طریق بهبود خدمات در صدد ایجاد تمایز و رقابت با یکدیگر بر می آیند.هرچند که این تسهیلات در جلب آسایش گردشگران بی تاثیر نیست اما باید توجه داشت همه ماجرا به همین جا ختم نمی شود. تقلیل گردشگری به رفع نیازهای عملکردی مانند مطالعه کتاب از صفحات میانی است.نگاه‌ ما اما باید بر این مبنا باشد که ماهیت‌ گردشگری و رؤیای آن را بشناسیم. 

با وجود این که «صنعت‌ گردشگری» در سطح‌ جهان طی سه دهه اخیر به عنوان‌ راهکاری برای توسعه مورد‌ توجه قرار گرفته است، اما در ایران دو مشکل همواره مانع از تشکیل‌ فهمی صحیح از آن شده است:  

1. مدیران و برنامه‌ریزان و دست‌‌اندرکاران‌ صنعت گردشگری که هنوز شناخت‌ عمیقی از ماهیت این صنعت ندارند و تنها با بررسی‌ «نیازهای کارکردی گردشگران» و «سود و زیان‌ مالی» ناشی از آن به تبلیغ‌ مزایای اقتصادی‌اش پرداخته‌اند.  

2.‌ بالفعل ساختن‌ ارزش‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی سرزمین ایران در برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری جایگاهی ناچیز داشته و تمام‌ توجه‌ها معطوف به الگوهایی خاص از میان‌ طیف‌ متنوعی از انواع صنعت‌ گردشگری است. چنان که تجربه سهل‌ بازدید از دبی، ترکیه، مالزی، تایلند و مواجهه با سیل‌ گردشگران‌ نامقید نسبت به زمینه‌های فرهنگی‌ جامعه میزبان سبب‌ شکل‌گیری‌ سوءتفاهم نسبت به مفهوم گسترده صنعت‌ گردشگری شده است و این صنعت را در تضاد با ارزش‌های سرزمین‌ ایران جلوه‌گر ساخته که طبیعتاً موجب بروز واکنش‌های منفی و عجولانه در سطح جامعه می‌شود.  

این هر دو گروه‌ موافقین و مخالفین‌ توسعه گردشگری در این حکم که صنعت گردشگری سودآور اما تهدیدآمیز و مفسده‌زاست اختلافی با یکدیگر ندارند بلکه اختلاف‌شان در موضع نسبت به پذیرش یا رد‌ آن حکم است. اما استناد به این تجربیات‌ خاص و محدود معیار‌ مناسبی برای سنجش‌ اهمیت‌ گردشگری و رد‌ ضرورت توسعه آن نیست زیرا در آن شیوه هیچ تلاشی برای عرضه الگوی مدیریت‌ اصالت‌ها در گردشگری صورت نپذیرفته است. در مقام تشبیه، گردشگری برای آن دو به مثابه‌ خوردن گوشت مردار است که گروه‌ دوم خوردن‌ آن را گناه می‌پندارند اما گروه‌ اول شرایط‌ عُسر و حرج را عاملی برمی‌شمارند که خوردن را واجب کند. ولی نگرش‌ منفی‌ آن گروه مانع‌ تحقق‌ نیات‌ این گروه شده و اسباب‌ افسوس‌ اینان را فراهم کرده است.  

ما باید توجه‌ هر دوی آنها را به این موضوع جلب کنیم که صنعت‌ گردشگری نیز مانند‌ هر فعالیت‌ انسانی‌ دیگر مبتنی بر عرضه و تقاضا است. از یک سو مردمان‌ رنگارنگ با غایت‌های گوناگون حاضرند برای نیل به مقصود‌ خود هزینه اقامت در مقصد را بپردازند و از سوی دیگر ساکنین‌ جا‌های متنوع سعی می‌کنند با توجه به ظرفیت‌های سرزمین‌ خود به متقاضیان خدمات عرضه و درآمد و اعتبار کسب کنند. بدیهی است همان طور که هر کجا قابلیت‌ها و جذابیت‌های مخصوص به خود را دارد، بایدها و نبایدهای خاص خود را نیز داراست. پس اگر جایی برای گردشگر جذاب است‌، حاضر می‌شود به تمام‌ هنجارهای میزبان احترام بگذارد. از سوی دیگر میزبانی که به ارزش‌ داشته‌های خود آگاه است، هیچ‌گاه حاضر به فروش‌ آن به بهای نازل نخواهد شد؛ پس هرچه موضوع‌ عرضه گرانبهاتر، خواهان تشنه‌تر و خوانده فخرفروش‌‌تر. این که بر متقاضیان سفر آشکار سازیم ایران مقصد‌ مناسبی برای عشرت‌طلبی و لذت‌جویی‌ منافی‌ با ارزش‌های ما نیست، کار‌ چندان دشواری نیست. ما به دنبال‌ گردشگرانی هستیم که حاضرند برای حضور در محضر‌ این میزبان هزینه تقید به آداب‌ آن را بپردازند.  

پذیرفتن‌ این منطق به شرطی ممکن می‌شود که بپذیریم ایران دارای ارزش‌هایی چنان والا است که گردشگر را حاضر به گردن نهادن به محدودیت‌هایش کند. اگر پنداشته شود که ایران جای مهمی نیست، ایران چیز‌ مهمی ندارد و ایرانی کسی نیست که خارجیان حاضر به تحمل‌ محدودیت‌های ملاقاتش باشند، مهم‌ترین مانع بر سر‌ راه‌ درک‌ منافع‌ حاصل از گردشگری ایجاد شده است. در نظر‌ بسیاری جز تخت‌ جمشید، بازار‌ اصفهان و ارگ‌ بم هیچ چیز‌ جالب‌‌ توجه‌ دیگری برای ارائه به گردشگران وجود ندارد و همه اینها نیز در مقابل‌ شگفتی‌ دبی‌ مدرن و عظمت‌ دیوار‌ چین و شکوه‌ ویرانه‌های رم هیچ به شمار می‌آید. بدتر این که ایران و اهالی‌اش را دچار نقص‌ و ضعف و کمبودهای بسیاری می‌دانند؛ چه بسا بهتر باشد خارجیان به ایران نیایند تا شاهد‌ عقب‌ماندگی و نقاط‌ ضعف‌ ما نشوند.  

بحث، بحث‌ داشتن یا نداشتن‌ اعتماد به نفس‌ فرهنگی است. عاملی بسیار مهم که غیابش موجب‌ دفع‌ مواهب‌ گردشگری شده است. 

ما اینجا گرد‌ هم آمده‌ایم تا نشان دهیم اگر ایران را جای مهمی بدانیم، ایرانی را انسان‌ مهمی بپنداریم و ایران را دارای چیزهای مهمی ببینیم، آنگاه چه ظرفیت‌ عظیمی آزاد می‌شود تا ما نیز در توسعه ملی نقش ایفا کنیم. ماییم که نشان می‌دهیم طبیعت، تاریخ، روابط‌ اجتماعی، روایت‌ها و بینش‌ ایرانیان همگی در جهان منحصر به‌فرد و خاص و بی‌رقیب هستند؛ ایران رؤیایی است غنی و بالذات جذاب. در عین‌ حال، قدمت‌ حیات‌ فرهنگی سبب شده تا هاله‌های حول‌ آن رؤیا از اصالتی کهن و تنوعی عظیم برخوردار شوند.  

در جهانی که سرانجام پس از دو قرن تشویق به یکی شدن و شبیه شدن، رفته رفته تنوع و اصالت فرهنگی دوباره صاحب‌ ارزش می‌شود، حال ایرانی بودن تبدیل به یک سرمایه و مزیت خواهد شد اگر ما در میان‌ انواع‌ مختلف‌ گردشگری، «گردشگری‌ فرهنگی» را معیار‌ توجه به این صنعت قرار دهیم. بر اساس‌ آمار‌ سازمان‌ جهانی‌ گردشگری در حالی که رشد‌ صنعت‌ گردشگری سالانه 9/1 درصد افزایش داشته است، گردشگری برای شناخت فرهنگ و تاریخ‌ سرزمین‌های دیگر طی‌ 30 سال‌ اخیر سریع‌ترین و فراگیرترین رشد را تجربه کرده است که با رقم‌ میانگین تفاوتی ۱۰ برابری را نشان می‌دهد. به عبارت‌ دیگر گردشگری‌ فرهنگی به الگوی مترقی‌ گردشگری در سال‌های اخیر تبدیل شده است. این طیف از گردشگران، طی‌ چند دهه، بخش‌ بزرگی از سرزمین‌های با فرهنگ و تمدن غنی را زیر‌ پا گذارده‌اند و اکنون به پشت‌ مرزهای ایران رسیده‌اند. سرزمین‌ ایران برای ایشان، همچون ماه‌ پشت‌ ابر در شب‌ مهتابی، دلکش و مرموز و دست‌نیافتنی شده است. همین موضوع است که فرصتی درخشان در اختیار‌ ما قرار می‌دهد. گردشگری‌ فرهنگی حتی بستری فراهم می‌کند که توسعه انواع دیگر گردشگری، مانند طبیعت‌گردی، درمانی، ماجراجویانه و ورزشی نیز مهیا شود و به تعبیری مکمل آن شوند. اما توسعه چنین سیاقی از گردشگری چه مزایا و پیامدهای مثبتی برای ما خواهد داشت:  

1. در مقیاس جهانی موجب تعامل و شناختن و شناخته ‌شدن می‌شود. پس می‌تواند عامل موثری برای یادآوری هویت ایرانی و ارزش‌های فراموش‌شده آن به بطن‌ جامعه ایرانی باشد و از این رهگذر به رونق فرهنگی این سرزمین یاری رسانده و قابلیت‌های آن را شکوفا سازد. زمانی که بر ایرانی آشکار شود گردشگران‌ زیادی از سراسر‌ جهان حاضرند رنج‌ سفر را بر خود هموار سازند تا به بازدید‌ اصالت‌ وی و خانه‌اش بیایند، از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند تا خود را به همان صورتی که اصیل‌تر است، نزدیک سازد و چه چیز برای ایرانی از ایرانی بودن مفیدتر است؟  

2. در مقیاس‌ ملی موجب‌ درک‌ صحیح‌ جایگاه و موقعیت‌ هویت‌های متنوع‌ قومی و فرهنگی در ساختار‌ فرهنگ‌ ایرانی می‌شود و گردشگران‌ داخلی، هر منطقه را با توجه به ویژگی‌های اصیلش به جا خواهند آورد. دیگر هیچ جایی ناکجای ناشناخته باقی نمی‌ماند و ایرانیان یکدیگر را در زمینه‌ای از سوء تفاهم و سوء ظن به جای نخواهند آورد. پس کینه و کدورت به انس و مودت بدل خواهد شد.  

3. در مقیاس‌ بومی محملی برای تذکر است که به شناخت‌ از خود و باز یافتن خود بدل می‌شود. این شناخت از نوع یادآوری است نه یادگیری. در این حالت ما که به سفر می‌رویم با دیدن‌ وجوه‌ اشتراک و افتراق به فهم‌ آنچه داریم و آن که هستیم و آنجا که می‌زییم، نائل خواهیم شد و مقصد بدل به آیینه‌ای می‌شود که در آن خود را برانداز کنیم.  

غایت گردشگری باید فراهم آوردن‌ بستری باشد که در آن آیینه‌ای فراهم آمده تا هرکس با نگاه در آن خود را بهتر به جای آورد. نقار‌ ملی که در یک سده اخیر با سیاست‌های همسان‌سازی و استاندارد‌سازی‌ هویت‌های فرهنگی متنوع و پراکنده سرزمین‌مان ریشه دوانیده است، به وفاق و آشتی‌ ملی بدل شود. ضمن‌ آن که در سطح جهانی ایران را با چهره فرهنگی‌اش و به عبارت‌ بهتر با صورت‌ واقعی‌اش، به جهانیان معرفی کند. هر گردشگر‌ خارجی تبدیل به سفیر‌ خوشنامی‌ کشور شود تا ویژگی‌ها و خصوصیت‌های منحصربه‌فرد‌ فرهنگ‌ ایرانی را به هموطنانش معرفی کند و تصویری اصلاح شده از ایران آشکار شود.  

ما باید به دنبال‌ توسعه ایجابی‌ صنعت‌ گردشگری باشیم، نه آن نوع توسعه که به وسعت و مال‌اندوزی نظر دارد بلکه آن نوع که به اعتلا توجه می‌کند؛ اعتلای فرصت‌های گردشگری و اعتلای ظرفیت‌های اصیل و سرمایه‌های معطل مانده فرهنگی. ما می‌توانیم با اعتلای صنعت‌ گردشگری‌ فرهنگی شیوه‌های نوینی از دیپلماسی گردشگری را اعمال کنیم که ذیل‌ عنوان‌ کلی‌ دیپلماسی‌ فرهنگی سبب‌ معرفی‌ ایران به صفت‌ خوشایند و مستغنی‌اش می‌شود؛ آن وجهی که متضمن‌ روحیه مدارا و صفا و صلح‌جوی ایرانی است. با تذکر‌ این امر به خود و به یکدیگر و به بقیه ناخودآگاه چهره تاریک و مبهم‌ ایران از پس غبار‌ نفرت و تعصب بیرون می‌آید. رونق‌ گردشگری بدین اعتبار نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان و سرسام‌آور ندارد اما گشاینده مسیر‌ رونق‌ وجوه‌ سیاسی و اقتصادی و اجتماعی است که به خودی‌ خود از این پتانسیل بهره‌مند نیستند



:: برچسب‌ها: ديپلماسي گردشگري ,
:: بازدید از این مطلب : 242
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 13 مهر 1392 | نظرات ()