نوشته شده توسط : shbi

 

صنایع دستی؛یکی از مهمترین صنایع اشتغال زای کردستان

 
                  
صنایع دستی بعنوان قدیمی ترین حرفه و صنعت کشور وکاربردی ترین هنر سرزمین مان از گذشته های دور تا به امروز جایگاه رفیعی در فرهنگ و اقتصاد جامعه ما داشته است، حاصل بررسی های انجام شده که توسط شخصیت‌هایی چون: رمان گریشمن ،هانری رنه المانی،اریک اشمید، هرتسفلد و غیره. در مناطق مختلف کشورمان انجام گرفته است، نهایتا گنجینه ای از اطلاعات باارزش صنایع دستی را پیش روی ما قرار داده که نمایانگر ذوق سرشار،اخلاص،ایمان و هنر مردمان سرزمینی است،که از هزاران سال پیش تا به امروز سهم شایسته ای در فرهنگ و هنر جامعه جهانی و توسعه و تکوین آن داشته اند.

صنایع دستی ایران به دلیل آنکه تبلور عینی فرهنگ اصیل، بومی، مردمی و معنوی کشور است،همواره معرف خصوصیات بارز و شاخص هنر و تمدن ایران بوده و بدلیل آنکه در کنار کار کشاورزی و دامداری برای قشر کثیری از افراد ایجاد شغل جنبی و حتی در شهرها ایجاد شغل مولد و اصلی کرده است از نظر اقتصاد و صنعت و بویژه اشتغال و درآمد و دیگر شاخص‌های اقتصادی نظیر تولید ناخالص ملی،درآمدملی و درآمد سرانه نیز حائز اهمیت شایانی بوده و هست.
این «هنر-صنعت»اصیل و ارزنده مهمترین و عمده ترین منبع تامین درآمد ارزی غیر نفتی است ،لذا از دیدگاه تأمین بخشی از نیازهای ارزی و افزون بر آن از نگاه جلب و جذب گردشگر نیز شایسته ودر خور توجه خاص است. 
با توجه به آنچه گفته شد، و اینکه در برنامه های توسعه اقتصادی واجتماعی،توجه به اشتغال ،برنامه- ریزی آموزشی با جهت گیری اشتغال ،تولید و توسعه صنایع درآمدی جدید ،تأمین و تعمیق درآمدهای ارزی رفع موانع بیکاری از مهمترین برنامه ها بوده و صنایع دستی بعنوان صنعتی مستقل و بومی می تواند نقش ارزنده وتعیین کننده ای دراین رهگذر داشته باشد وضمناً به عنوان تولیدی فرهنگی بیشترین سهم را در معرفی فرهنگ اصیل ایران اسلامی ایفا کند. 

صنایع دستی با تمام ویژگی‌های فرهنگی هنری،اقتصادی،اجتماعی خاص خود چون دیگر صنایع کوچک در رشد و توسعه اقتصادی کشور نقش به سزایی دارد بدیهی است که چنانچه تاریخ صنایع گوناگون را بررسی کنیم ریشه یابی آنها صنایع دستی است و می تواند بستر مناسبی جهت رشد فرهنگ صنعتی ایجاد کند و دارای اثرات قابل ملاحظه ای در برطرف کردن و یا تخفیف و تعدیل مسائل اجتماعی و توسعه اقتصادی است،ضمن آنکه نقش فرهنگی صنایع دستی نیز حائز اهمیت فراوان است، آنچه که مسلم است از شاخص های مهم توسعه برای هر کشور وضعیت صنعت آن کشوراست. 

در این راستا دسته بندی ممالک توسعه یافته با محوریت صنعت انجام گرفته است .صنایع کوچک به عنوان بخش قابل توجهی از صنایع کشورهای درحال توسعه در جنبه های مختلف اجتماعی، تولید صنعتی و ارائه خدمات درحال نقش آفرینی هستند و در بسیاری از کشورها صنایع کوچک با اشتغال زایی ایجاد تحول و نوآوری و پیشرو در ابداع فناوری جدید و توسعه صادرات نقش قابل توجهی در توسعه اقتصادی کشور ایفاء می‌کنند .

استان کردستان دارای ذخایر و پتانسیل های متنوعی است که با ظرفیت سازی در امکانات موجود شاهد پیامدهای چشمگیری در توسعه اقتصادی منطقه خواهیم بود .ذخایر طبیعی مانند آب فراوان، جنگل‌ها ، مراتع و ذخایر معدنی ، مزیت های نسبی بازری برای منطقه محسوب می‌شود .
قرار گرفتن استان کردستان در ردیف 5 استان برتر در تولید گندم ، تولید بیش از یک میلیون تن محصولات باغی وزراعی، وجود سنگ‌های قیمتی در استان و ظرفیت معدن‌های فعال استان بالغ بر 2 میلیون تن در سال، شهرت صنایع دستی استان بخصوص گلیم، قالی و نازک کاری در سطح جهانی، جاذبه های توریستی، هم مرزبودن با عراق، وجود نیروی کار مناسب و نیروهای متخصص به وضوح زمینه فعالیت های اقتصادی وصنعتی را در منطقه آشکار می کند.

با توجه به مزایای نسبی فوق با ایجاد صنایع تبدیلی درحد گسترده بمانند ایجاد دهها کارخانه آرد و صدها کارگاه مدرن سنگبری ، ایجاد کارخانجات محصولات غذایی و همینطور کارگاه‌های وسیع صنایع دستی ، می‌توان استفادة بهینه از مواد اولیه موجود در استان کرد .
در این راستا تاثیر بسزایی در رفع معضلاتی چون مهاجرت ، فقر ، بیکاری ، بالابودن درآمد سرانه و نهایتا ارتقای و نقش استان در تولید ناخالص ملی می‌شود .

بنابه تحقیقات انجام شده یکی از مهمترین صنایع اشتغالزای استان ، صنایع دستی است .
صنایع دستی به دلیل دارا بودن بار فرهنگی ، درآمد زایی ،ارزش افزوده بالا، عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد امکان توسعه در مناطق شهری وروستایی را دارد.

صنایع دستی در کردستان 
در طول تاریخ بشریت هنرهای دستی همواره بخشی از نیازهای روحی و مادی انسان را برآورد کرده است . کردستان با بیش از چند هزار سال قدمت در زمینه هنرهای دستی و فرهنگ غنی این منطقه ، خود را از پیش کسوتان صنایع دستی می داند ، آثار بجا مانده در غار کرفتو و زیویه (سقز) که در پی کاوش‌هایی که در سال 1947م. «1325ه.ش» بعمل آمد گنجینه ای از اشیای زرین و مفرغی و محصولات تهیه شده از عاج که به حدود قرن هفتم ق.م یعنی آغاز دوره حکومت مادها تعلق دارد مؤید این مطلب است. هنر سفال گری از زمان‌های بسیار کهن در کردستان رایج بوده و کشف اشیاء سفالین در گورستان‌های موجود در کردستان گواه این ادعاست ،در دوره ساسانیان جنس لعاب تکامل یافته و هنر کاشیکاری نیز در قرن 13هجری به بعد رو به پیشرفت نهاد،نمونه بارز این مطلب کاشی کاری مسجد دارالاحسان و دارالامان سنندج و خانه های قدیمی آن است . نازک کاری و اروسی سازی چوب نیز از همین زمان شروع شد و ما در این دوره شاهد آثار بسیار زیبایی همچون در و پنجره های اروسی شده واشیاء نازک کاری بسیار با ارزش هستیم. اروسی‌های موزه سنندج از بهترین اوروسی های ایران و جهان است . در کنار این صنایع دستی شاهد هنر قالی بافی و گلیم بافی هستیم که با طرح های اصیل و رنگ های بسیار شاد و زیبا شهرت جهانی را به خود اختصاص داده است. در واقع طبیعت کوهستانی و سرمای زیاد منطقه از یک سو و فقدان ارتباطات و قرارنگرفتن برسر،راههای بازرگانی داخلی یا بین المللی از سوی دیگر ، موجب شد تا مردم نیازهای اولیه خود را از قبیل منسوجات ، پوشاک ، پای پوش و لوازم منزل را خود تأْمین کنند، تنوع زیاد صنایع دستی در زمینه تولیدات کالاهای ضروری زندگی روزمره مردم، نتیجه همین عوامل و شرایط است. کالاهایی از قبیل موج، شال، جانماز، جاجیم، گلیم، نمد، سفال، کلاش (پای پوش) ، پوستین، فرنجی، کاسه و قاشق چوبی نمونه هایی از تولیدات صنعتی این استان درگذشته است که در حال حاضر نیز به حیات خود ادامه می دهند .در پی مطالب فوق توسعه صنعت و ایجاد فرهنگ صنعتی در منطقه، در جهت محرومیت زدایی و رفع معضلاتی چون فقر واستفادة بهینه از این پتانسیل ها از سیاست گذاری ضروری به نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسد.

چنانچه ذکر شد یکی از پتانسیل های استان صنایع دستی است سیاست گذاری و ظرفیت سازی جهت استفاده بهینه از امکانات موجود در راستای توسعه صنایع دستی استان کردستان بنابه دلایل ذیل قابل توجه است:
- وفور مواد اولیه در منطقه در رابطه با صنایعی چون چوب و بافته های مختلف کردستان میتواند بستر مناسبی جهت رشد و تقویت صنایع دستی باشد .
در استان کردستان جنگل‌های وسیع با تیره های مختلف از درختان وجود دارد .در انواع درختان، گردو و سنجد و گره های پر نقش و زیبای آنها برتری خاصی دارند که این برتری به لحاظ تنوع رنگی نه تنها در استان بلکه در سطح کشور قابل توجه است به طوریکه غالبا جهت هنر معرق کاری در دیگر مناطق کشور از چوب سنجد ،گلابی و گردوی استان کردستان بنا به ویژگی‌های بی نظیر آن استفاده می‌شود .
انواع گیاهان رنگزا و همچنین درصد بالای رشد دامپروری در منطقه ، مواد اولیه قالی و گلیم (پشم) و دیگر دست بافته ها را مهیا می سازد.
انواع سنگ‌های گرانقیمت با تنوع رنگی کم نظیر میتواند هنر- صنعت تراش سنگ را در زمینه های معرق سنگ، مجسمه سازی، شومینه و هنرهای تزئنیی در استان رشد دهد.

جاذبه های توریستی
وجود جاذبه های توریستی بسیار در منطقه و سیاست گذاری های کلان کشوری در زمینه توسعه گردشگری که صنایع دستی می تواند مکمل بی نظیری با جاذبه های توریستی باشد. توسعه گردشگری افزایش فروش محصولات را به همراه خواهد داشت که این امر در افزایش صادرات غیر نفتی تاثیر بسزایی خواهد داشت. توجه به این نکته مهم است که بر خلاف کالاهای جدید صنعتی که در مورد صنایع دستی کشورهای پیشرفته به عنوان فروشنده وعرضه کننده و ممالک در حال توسعه خریدار و متقاضی هستند در مورد صنایع دستی کشورهای در حال توسعه عرضه کننده کالا بوده و ممالک پیشرفته متقاضی و خریدار آن است .

فعالیت های آموزشی معاونت صنایع دستی 
در کردستان کمتر خانوادة روستایی را میتوان یافت که به طور مستمر به فعالیت و تولید صنایع خانگی مخصوصا قالی و گلیم و موج نپردازند و در این رابطه زنان بمانند دیگر نقاط دنیا نقش بسزایی در تولید محصولات صنایع دستی دارند .
در سال‌های اخیر روی آوردن جوانان به رشته های صنایع دستی علاوه بر روستاها در شهرستان‌های استان نیز از آمار قابل توجهی برخوردار است ، استقبال جوانان و حتی علاقمندان در سنین بالاتر از صنایع دستی موجب شده است که صنایع دیگری چون زیورالات سنتی کردستان، معرق و منبت چوب، سفالگری، طراحی روی سفال، سوزن دوزی، دوخت‌های سنتی (کردی دوزی)، مصنوعات چرم (سراجی)، سازسازی عرفانی، مصنوعات سنگ، چاپ باتیک، کلاش بافی (گیوه بافی) در کردستان توسعه یابد.

و در ادامه این روند، علاقه مندان و صنعتگران در راستای احیای صنایع دستی منسوخ شده استان کوشا بوده و موفق شده اند که مجدداً صنایعی چون اروسی سازی، نساجی سنتی و حصیربافی و نمد مالی معرفی و جهت احیاء کارگاه های آن تلاش کنند.
معاونت صنایع دستی با ایجاد کارگاه‌های آموزشی در رشته های مختلف و همچنین همکاری با آموزش و پرورش در رشته های کار و دانش وفنی حرفه ای وضعیت آموزشی صنایع دستی را تقویت کرده است.

همچنین معاونت صنایع دستی با همکاری با بهزیستی و امور زندان‌ها در آموزش رشته های صنایع دستی همکاری داشته و دارد.

تنظیم جزوات آموزشی در رشته های صنایع دستی توسط کارشناسان در سال‌های گذشته و اجرای آن که موجب ارتقاء علمی آموزش صنایع دستی شده است.

آمارهای ارائه شده در سال‌های اخیر نشان دهنده توجه خاص مردم منطقه به صنایع دستی بوده و می‌توان با حمایت از آموزش دیدگان و تقویت دوره های آموزشی می‌تواند معضلاتی چون بیکاری، مهاجر، اعتیاد تاحدی مهار شود، بدون تردید یکی از دلایل مهم در توجیه جنبه‌های مثبت صنایع دستی مربوط به اثرات آن در مبارزه با انواع بیکاری به عنوان یکی از مسائل پیچیده و بغرنج در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران است. کاربردی بودن صنایع دستی استان و اشتهار در برخی از تولیدات خصوصاً گلیم و قالی سنه که از لحاظ طرح و نقشه و رنگبندی بی نظیر است . 

معروفیت صنعتگران خراطی و نازککاری چوب سنندج در سطح بین المللی از دیگر افتخارات صنایع دستی استان کردستان است منحصر به فرد بودن پای پوش سنتی استان کردستان (کلاش) به لحاظ نوع ساخت و کارایی آن، جذابیت زیورآلات کردستان، سنتی بودن طرح‌ها و نقش‌ها و کارگاه های تولیدی که همچنان روش‌های سنتی خود را حفظ کرده اند علاوه بر جنبه های هنری از لحاظ گردشگری نیز حائز اهمیت بوده و می تواند برای هر مسافر و گردشگری جذاب باشد. 

وجود بیش از 30 تعاونی تخصصی صنایع دستی درکردستان 

بستر سازی توسعه مشارکت بخش خصوصی و حمایت از تعاونی ها و تشکل های غیر دولتی و وجود بیش از 30 تعاونی تخصصی در سطح استان، تقویت بنیه مالی صنعتگران از طریق افزایش تسهیلات مالی و اعتباری. واگذاری آموزش‌های صنایع دستی به بخش خصوصی و حمایت و کمک به توسعه و افزایش تولید و فروش آن و در کنار موارد ذکر شده، فعالیت‌ها و پتانسیل های موجود در معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی استان کردستان از جمله وجود ساختارهای آموزشی در سطح استان (21 ساختمان در سطح شهر وروستا)، تجهیزات آموزشی مورد نیاز- مربیان ماهر و با تجربه در زمینه آموزش - تجربه بیش از 30 سال خدمت در استان، سایت های اطلاع رسانی، فروش، جزوات آموزشی، سی دی و نوارهای آموزشی که تقریباً در سطح کشور بی نظیر است که می‌تواند در خدمت ارتقاء و رشد و توسعه استان قرار گیرد ودر رفع پاره ای از معضلات اقتصادی و اجتماعی استان مثمر ثمر بوده ودر برنامه ریزی های کلان مورد باشد. 


:: برچسب‌ها: صنایع دستی؛یکی از مهمترین صنایع اشتغال زای کردستان ,
:: بازدید از این مطلب : 224
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

پروژه ژئوپارک در نمرود

محققین در چهارچوب پروژه ساخت ژئوپارک در کاسه آتشفشانی نمرود از سوی فرماندرای بیتلیس به منطقه آمده و در دریاچه واقع دردهانه آتشفشان به تحقیق و بررسی پرداختند

پروژه ژئوپارک در نمرود
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

محققینی که در چهارچوب پروژه ساخت ژئوپارک در کاسه آتشفشانی نمرود از سوی فرماندرای بیتلیس به منطقه آمده بودند، در دریاچه واقع دردهانه آتشفشان به تحقیق و بررسی پرداختند. اين پروژه بخش ديگري ارز تلاش تركيه براي جلب گردشگران تور تركيه ميباشد . پيش از اين نيز تركيه تلاش زيادي براي افزايش حجم مسافران تور تركيه انجام داده بود . 

ویسل یورداکول فرماندار بیتلیس، طی مصاحبه ای با روزنامه نگاران، اعلام داشت، هیئتی متشکل از پژوهشگران به بیتلیس آمده و در محل تاسیس پروژه، به تحقیق پرداخته اند.

یورداکول ضمن تاکید بر اینکه پروژه در مدتی کوتاه حاضر شده و فعالیتهای ساخت آغاز خواهد شد، اعلام داشت، از اینکه دومین ژئوپارک ترکیه در بیتلیس ساخته می شود، بسیار خرسند میباشند.

یورداکول همچنین ضمن ابراز اینکه از تجربیات شهردار شهرستان کولا وابسته به استان مانیسا، که اولین ژئوپارک ترکیه در آنجا قرار دارد، استفاده خواهند نمود، ابراز داشت، پس از انجام تحقیقات در محل، با محققان مشاوره خواهند نمود.

وی ضمن اشاره به اینکه بخش توریزم ژئوپارک در دنیا به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار میباشد، اعلام داشت که برای راهیابی به این بخش، پتانسیل موجود را به حرکت درخواهند آورد. اين پروژه ميتواند كمك شاياني به جلب مسافران تور تركيه باشد . 

وی ضمن ابراز اینکه پژوهشگران معتقدند نمرود یکی از بهترین نامزدهای ژئوپارک جهان میباشد، اعلام داشت با آغاز به کار این پروژه، ۳ هزار نفر، مشغول به کار خواهند شد.

یورداکول ضمن ابراز اینکه برای تحقق این پروژه تلاش فراوانی انجام میدهند، گفت: "بر این باورم، این پروژه که در طول چند سال حاضر خواهد شد، آینده این منطقه را تغییر خواهد داد."



:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

 

ساخت استخر بين المللي در جزيره كيش

عمليات اجرايي ساخت فوندانسيون و طراحي و ساخت سازه به روز ترين و مجهزترين مجموعه استخر بين المللي كيش در ساختماني متشكل از سه طبقه آغاز شد

به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد كيش، با توجه به پيشرفت كيش و برگزاري مسابقات بين المللي در رشته هاي مختلف در سالهاي اخير و روند رو به رشد جمعيت در جزيره و استقبال روزافزون تيم هاي ورزشي به برگزاري اردوهاي تمريني، اين استخربين المللي جهت برگزاري مسابقات شنا در سطح قهرماني در كيش ساخته مي شود.

استخر بين المللي كيش كه حدود بيست هزار متر مربع مساحت دارد با احتساب زير زمين در سه طبقه مطابق با استانداردهاي جهاني ساخته مي شود و داراي استخر اصلي به طول 50 متر، استخر شيرجه و تمرين هركدام به طول 25 متر بصورت سرپوشيده است و در ساخت آن  امكان حضور حدود دو هزار  تماشاگر با پوشش سازه فضايي به شكل منحني پيش بيني شده است.

بنا براين گزارش، در ساختمان اين استخر بخش هاي سونا و جكوزي، سالن بدنسازي، انتظامات، اداري، حوضچه ضد عفوني، فوريتهاي پزشكي، مركز كنترل نتايج، كميسيون پزشكي، دبيرخانه FINA ، انبار تجهيزات مركز كنترل نور و صدا و نتايج، دفتر اداره مسابقات، دفتر داوران، جايگاه هاي مخصوص VIP ،سالن كنفرانس، فضاي استراحت و پذيرايي، جايگاه خبرنگاران و  ديگر فضاهاي مورد نياز يك استخر    بين المللي پيش بيني شده است.

برگزاري مسابقات در سطح جهاني،مطرح شدن نام جزيره كيش بعنوان قطب ورزش هاي آبي در منطقه،جذب سرمايه و ايجاد يك نماد مناسب در كنار ساير نمادهاي جزيره كيش و تبديل اين جزيره به قطب برگزاري اردوهاي آموزشي و ورزش هاي آبي در منطقه را از جمله اهداف ساخت  استخر بين المللي كيش است.



:: بازدید از این مطلب : 372
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

مهندس مونسان مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش شد

بر اساس تصویب نامه کمیسیون موضوع اصل 138 قانون اساسی به دبیر خانه شورای هماهنگی  مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی ، مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، وزیران عضو شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی در جلسه 27 شهریورماه سال جاری به استناد اصل یکصد و سی وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره جدید سازمان منطقه آزاد  کیش را معرفی کردند.

در این تصویب نامه  که به امضاء " اسحاق جهانگیری " معاون اول رئیس جمهوری رسیده است "علی اصغر مونسان "  به عنوان " مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش " تعیین شده است.

وی فارغ التحصیل مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف ، کارشناسی ارشد مدیریت ساخت از دانشگاه صنعتی امیر کبیر و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی از سازمان مدیریت صنعتی می باشد.

مونسان پیش از این با حکم محمدباقر قالیباف ، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران بود.

همچنین مسئولیت هایی از جمله عضو هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران ، عضوهیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آتی ساز (بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی )، عضویت هیئت مدیره و معاونت اجرایی شرکت هریس (ستاد اجرایی فرمان امام ره )، عضویت هیئت مدیره و معاونت اجرایی شرکت دی (بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی ) ، مدیر نمونه شهرداری تهران در سال 1391 و .....از دیگر سوابق اجرایی مدیر عامل جدیدی سازمان منطقه آزاد کیش است.

مهندس مونسان در حوزه های مختلف نظیر توسعه زیرساخت، سرمایه گذاری و توسعه فضاهای فرهنگی تجارب اجرایی و مدیریتی موثری را در کارنامه دارد.

ایشان همچنین دارای سوابق علمی و پژوهشی  متعدد در حوزه های فنی و مدیریتی است و هم اکنون مدرس دانشگاه است.

همچنین تغییراتی به شرح ذیل در هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش انجام شده است:

مسعود سلطانی فر به مدت سه سال به عنوان عضو غیر موظف هیئت مدیره منطقه آزاد کیش جایگزین علی صدوقی می شود.

محسن مهرعلیزاده برای مدت سه سال به عنوان عضو غیر موظف هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد کیش جایگزین حبیب الله خراسانی می شود.



:: بازدید از این مطلب : 231
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

جزیره کیش زیستگاه 145 گونه پرنده

جزیره کیش با وسعت 92 کیلومترمربع، زیستگاه حدود 145 پرنده است  که تعدادی از آنها در سطح منطقه و حتی جهان کم نظیر هستند

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، پرندگانی مانند گیلانشاه خالدار، حواصیل سبز، باکلان و پرندگان شکاری از قبیل عقاب دوبرادر، عقاب ماهیگیر، بحری، بالان، شاهین و دلیچه کوچک از جمله  انواع پرندگان جزیره کیش هستند که  هریک ارزش های اکولوژیک منحصر بفردی  دارند.

برخی از پرندگان جزیره کیش از کمیاب ترین انواع پرنده های کشورمان هستند به عنوان مثال "بلبل خرمای دمگاه سرخ" برای نخستین بار در ایران در جزیره کیش مشاهده شد و پس از آن نام این پرنده درفهرست پرندگان کشورمان اضافه شد.

 حواصیل سبز نیز که از پرندگان  بسیار نادری است که تنها در دو منطقه از کشورمان مشاهده شده است از جمله پرنده های جزیره کیش است و  نیمی از حواصیل های سبز ایران در تمام فصول سال در کیش زندگی می کنند.

پرندگان جزیره کیش با توجه به نوع تغذیه، زیستگاه خاص خود را در نقاط مختلف جزیره کیش انتخاب می کنند مینا ، گاو چرانک و دیدمک ها  سکنان همیشگی میادین و فضای سبز شهری کیش هستند و این در حالیست که پرندگان آبزی و کنار آبزی تقریبا در تمام سواحل کیش دیده می شوند

باکلان ها برلبه سواحل صخره ای جنوب جزیره و چاخلق ها، کبوترهای چاهی وانواع چکاوک درزمین های خشک و سنگلاخی جزیره در مناطق دورتر از شهر دیده می شوند.

سواحل ماسه ای شمال جزیره نیز زیستگاه  گیلانشاه یکی دیگر از انواع کمیاب پرنده های ساکن کیش است.

آبچلیک ها و تلیله ها هم در طول روز در میان سنگ های نواحی جزرو مدی به جستجوی غذا می پردازند.

  سبزقباها، زنبورخور، سنگ چشم، بلبل خرما، مینا، دم جنبانک و شهدخوار هم از دیگر انواع پرنده های کیش هستند که در طول ساعات مختلف شبانه روز با پرواز بر فراز میادین و درختان لور بر زیبايی های طبیعی این جزیره مرجانی می افزایند.

لازم به ذکر است تا کنون نه هزار و 700 گونه پرنده در جهان شناسایی شده است و در کشور ما با توجه به تنوع آب و هوایی و زیستگاه های طبیعی شمار پرندگان نقاط مختلف کشورمان  به 520 گونه می رسد که تقریبا برابر کل پرندگان ساکن اروپا است.



:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 مهر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

درباره جزیره کیش

 دویست میلیون سال قبل در اثر حرکات زیاد و فشار زیاد قاره ها چین خوردگیها و کوه های زیادی به وجود آمدند که سبب جدا شدن شبه جزیره عربستان و صفحه قاره آفریقا از آفریقا شد و به قاره آسیا پیوست.
و در اثر همین فشارها چین خوردگی بزرگی در قسمت جنوب شرقی ایران و در کوههای زاگرس به وجود آمد که کوه زاگرس و کوه دنا در بویر احمد به وجود آمد.و جزیره ی کیش و دیگر تنگه های هرمز بر اثر این چین خوردگیها به وجود آمدند.جزیره ی کیش یکی از جزایر خلیج فارس است .در سالهای گذشته نام این جزیره قیس نامیده میشد.شهرستان بندر لنگه که در استان هرمزگان واقع شده است و از مکانهای دیدنی است از توابع جزیره ی کیش نیز هست.این جزیره به شکل بیضی است و هر سال یک میلیون گردشگر را جذب می کند.

هتل شایان کیش

این هتل پنج ستاره یکی از قدیمی ترین و بزرگترین هتلها در جزیره کیش است. این هتل شامل  صد و نود و پنج  اتاق مجهز، سوئیتهای رو به ساحل،اتاقهای روبه دریا و سوئیتهای معمولی است و دارای امکاناتی از قبیل :کافی نت و گیم نت، کافی شاپ، آرایشگاه،رستورانهای ایرانی و فرنگی، سالنهای کنفرانس، پارکینگ اختصاصی. هتل تا فرودگاه هفت کیلومتر و تا مرکز تجاری سه کیلومتر فاصله دارد .

آدرس:میدان ساحل-جنب اسکله قدیم

عکسها و تصاویر هتل شایان کیش

هتل شایان کیش



:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 شهريور 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : shbi

هتل اميركبير مشهد

هتل اميركبير مشهد

 

فاصله هتل اميركبير مشهد تا فرودگاه تنها 20 دقیقه با ماشین و فاصله تا حرم مطهر تنها 5 دقیقه می باشد. 
نشانی هتل در چهارراه شهدا به سمت چهارراه خسروي-انتهاي كوچه مخابرات واقع است .
    امکانات :
  • یخچال
  • تلویزیون
  • سرویس فرنگی ، سرویس ایرانی
  • كافی شاپ
  • در اين هتل به نفر اضافه ، با هزينه تشك تعلق مي گيرد                                                  

تلفن رزرو تور:88530609

 



:: برچسب‌ها: هتل اميركبير مشهد ,
:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 شهريور 1392 | نظرات ()

صفحه قبل 1 ... 40 41 42 43 44 ... 45 صفحه بعد